Dentist Ukraine

Proteser

proteser Ukraine

Behandling Beskrivning:

Vilka är de typer av tandproteser?

Det finns två typer av proteser: flyttbara och permanenta proteser. De löstagbara sådana kan avlägsnas från munnen, och de permanenta tandproteser är fästa till implantat eller patientens egna tänder, och kan inte tas bort.

Skelett Proteser utförs vid dentala brister som är för omfattande för att kompletteras med en bro. Den huvudsakliga delen av protesen är utrustad med en klämmor metallram som håller protesen. Metalldelen är så tunn och minskad att det inte stör användaren.

En annan typ av avtagbara proteser är täckproteser och helt eller delvis stabil protes. Den huvudsakliga nackdelen med den senare är deras svagare vidhäftning till substratet, och därmed sämre innehav i munnen. Tyvärr bara dyrt implantat är ett alternativ här.

 

BEGÄR FÖR TANDPROTESER

 

Kommer jag vänja min nya Protes?

En ny protes kan orsaka en konstig känsla eller obehag i de första veckorna eller månader. Det kan också vara liten irritation eller ömhet. I fallet med slemhinneirritation, kontakta din tandläkare.

Kommer protesen i Kiev ändra mitt sätt att tala?

Det bör dock inte kan du ha problem med uttal några ord i början. Du bör lära dig att uttala dem korrekt genom att öva och högläsning.

Ska jag använda en fästande av tandproteser?

Den fästande av tandproteser bör inte vara nödvändigt, orsaka en väl utfört Protes passar munnen. Protesen kan bli lite lös med tiden och än du kan du fixativet att göra det mer stabilt, men det är inte en långsiktig lösning. En lös Denture bör tas bort och fixeras OD ersättas.

Hur länge en protes sista innan det behöver bytas ut?

Det beror på många faktorer. Akryl proteser (stable) bör bytas ut innan utgången av 5 år. Ibland denna period är kortare eller längre (vid skelett tandproteser). Detta beror främst på hur förändrade är villkoren i munnen på patienten och tillståndet av protesen. Om fler tänder saknas sedan tiden av protes installation rekommenderas att ersätta protesen för en ny. Detsamma gäller för reparation av den gamla protesen. En protes kan också ersättas på grund av hygieniska skäl, eftersom material av vilket den är tillverkad är inte perfekt och kan absorbera bakterier, vilket i sin tur kan orsaka allvarliga sjukdomar slemhinnorna.

Behandlingstid:

Först och främst bör du göra en vana att rengöra protesen efter varje måltid. Helst om tandprotesen tvättas med en borste och tandkräm. För avlägsnande av protes plåt enzymatiska rengöringsmedel kan också användas. Under dagen när det inte finns någon möjlighet att använda dessa åtgärder är det åtminstone korrekt att skölja protesen i rinnande vatten. Avtagbara proteser bör tas bort för natten. Protesen bör noggrant tvättas och sköljas innan den.

 

BEGÄR FÖR TANDPROTESER