Dentist Ukraine

Tandbroar i Ukraina

Tandbroar

Behandling Beskrivning:

Vad är en tandbro?

En porslin bro är en typ av permanent tand restaurering. Den är tillverkad av metall och täckt med porslin. Metal är bara grunden, på vilken bryggan är baserad. Porslinet täcker hela metallen och perfekt efterliknar patientens egna tänder. Tandbro kan ersätta från en till flera tänder i hålfoten. Tandbroar är permanent cementerade i munnen, och är mycket mer bekväm lösning än avtagbara proteser, och mycket billigare än implantat. De återger det estetiska och funktionalitet under tuggning.

Varför ska jag luckor av de saknade tänderna?

Det första skälet är ditt utseende. Det andra skälet är möjlig överbelastning av de återstående tänderna. Gapet efter en tand kan också negativt påverka ditt bett. Exempelvis tänderna intill gapet tenderar att böjas till centrum av gapet och kan förändra det sätt de övre och undre tänderna vidrör varandra. Detta kan orsaka retention av mat i kugglucka, vilket resulterar i karies och tandköttsproblem.

 

BEGÄR FÖR TANDBROARHur kan jag fylla luckor efter tänder förlust?

Det beror på mängden och placeringen av saknade tänder i munnen. Villkoret av de återstående tänderna är också en viktig faktor. Det finns tre huvudsakliga sätt att fylla de luckor: proteser, broar och implantat. En bro används vanligtvis när tänder förlusterna är små eller de saknade tänderna är endast ena sidan av munnen.

Kan en tandbro kan alltid användas för att stänga tänder förluster?

Ja, om de intilliggande tänderna är tillräckligt starka och avståndet mellan pelaren tänderna inte är för stor. Din tandläkare kommer att hjälpa dig att bestämma vad som är det bästa sättet att fylla tomrummet i ditt fall.

Vad är tandbroar gjorda av?

Broar är vanligen tillverkade av porslin på grunden av en ädel metall eller bas. Det finns också helkeramiska broar med mycket god estetik.

Behandlingstid:

Första Besök: förberedelse av tänderna, tillfällig bro installation

Andra Besök: (efter c 5 dagar.) Permanenta bron installation

Efter behandling:

Broar bör rengöras dagligen för att förhindra dålig andedräkt och tandköttsproblem. Din tandläkare kommer att visa dig hur du använder en speciell tandtråd att rengöra interdentalrum där vanliga tandborste inte kan nå.

 

BEGÄR FÖR TANDBROAR